Türkçe Olimpiyatları Zoruna giden Milletvekili Kamer genç’ten çirkin ithamlar
TBMM’de duyanları görenleri şaşkına çeviren bir tartışma yaşandı. Gerginliğin kahramanı bu tür tavırlarına alışık olduğumuz Tunceli milletvekili Kamer Genç’ti.Genç, Genel Kurul’da gündem dışına taştığı konuşmasında herkesi kendine hayran bırakan Türkçe olimpiyatlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.Uzun yıllardır Meclis’te Tunceli halkını temsil eden Kamer Genç yine Meclis’i karıştırdı. Genç, her zaman ki üslubuyla Genel Kurulda konuşurken iktidar partili milletvekillerinin tepkisini çekti. Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç, Türk Ticaret Kanunu görüşülürken konuyu Başbakan Erdoğan, onun çocukları, gemi meselesi ve çocuklarının nasıl yurtdışında okuduklarına getirdi.
Kürsüye çıkıp söz isteyen Kamer Genç, bir anda Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının nasıl gemi sahibi olduklarını anlatmaya başladı ve Başbakan’ın çocuklarını yurtdışında kim okuttu diye sorular yöneltti. Genç’in bu tavrını şaşkınlıkla izleyen AK Partili milletvekilleri Kamer Genç’e tepki gösterdiler. AK Parti sıralarından yükselen tepki sonrası oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu da Genç’i uyardı. İktidar milletvekillerinin kendisine söz hakkı verilmemesini istemesi üzerine Kamer Genç üslubunu daha da sertleştirdi ve ima yoluyla “Başbakan’ın çocuklarını Fethullah Gülen okutuyor” dedi. Bu sözleri üzerine AK Parti Burdur milletvekili Bayram Özçelik kürsüye doğru yürüdü. Kamer Genç’in üzerine yürüyen Özçelik’i AK Parti sıralarından arkadaşları önledi. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu Genel Kurula bu gerginlik sonrası 5 dakika ara verdi. Aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Kamer Genç, bu kez daha da çirkin ithamlarda bulunarak Genel Kuruldaki tansiyonu iyice yükseltti.
HERKESİ KENDİNE HAYRAN BIRAKAN TÜRKÇE OLİMPİYATLARI KAMER GENÇ’İ ÜZMÜŞ!
Dünyanın farklı ülkelerinden ülkemize gelen Dünya Çocuklarının Türkçe konuşması Kamer Genç’i bir hayli tedirgin etmiş. Tablodan ürperdiğini anlatan Tunceli milletvekili Genç, “700 çocuk geliyor ve Fethullah Gülen’in şiirlerini okuyor. Buna Bülent Arınç izin veriyor. Sen ne hakla Fethullah Gülen’in şiirlerini okutuyorsun” diye Başbakan Yardımcısı Arınç’ı eleştiren Kamer Genç, Hocaefendi’ye hitaben sen dünya çocuklarını okutacağına Doğu ve Güneydoğu’daki çocukları okun onların daha çok ihtiyacı var dedi.
Dünyayı kendine hayran bırakan bu okulların o bölgelerde olduğundan habersiz olan Kamer Genç, AK Partili milletvekillerinin yurtdışına ABD’ye gittiklerinde Hocaefendi’yi ziyaret etmelerini de eleştirdi. “Gülen’in amacı ne? Bu vekiller niye ziyaret ediyor?” diyen Genç, Türkiye’nin ciddi bir rejim tehlikesi yaşadığını ve herkesi büyük tehlikelerinin beklediğini iddia etti.
Kamer Genç’in Genel Kurul gündeminin dışına çıkarak yaptığı bu seviyesiz açıklamalar AK Partili vekilleri iyice çileden çıkardı. Genç’in kısa konuşmasında sarf ettiği çirkin sözler ilk olarak AK Parti Manisa milletvekili Mehmet Çerçi’nin tepkisini çekti. Kamer Genç’in üzerine yürüyen Çerçi’yi milletvekili arkadaşları durdurdu. Mehmet Çerçi “ Durdurun şu adamı” derken AK Partili diğer milletvekilleri de Kamer Genç’e Türk okullarının ne kadar önemli işler yaptığını anlatmaya çalıştılar. Türkçe Olimpiyatlarının tüm Türkiye’yi gururlandırdığını anlatan AK Parti Manisa milletvekili Ali Koyuncu Genç’e Türkçe Olimpiyatlarının CD’sini izlemeyi önerdi. Genç bu öneriyi de tepkiyle reddetti. AK Parti sıralarından yükselen o çocuklar “Türkçe konuşuyor bu seni niye rahatsız ediyor” sorusuna da yanıt veremeyen Kamer Genç’e muhalefet partili vekillerin destek vermesi dikkat çekti. AK Partili vekillerin Kamer Genç’e gösterdiği tepkiyi MHP ve CHP’li vekiller “siz kimin avukatısınız” diyerek önlemeye çalıştılar. Kamer Genç’in taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bırakan Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili takındığı bu tavır ise dünya çocuklarını bağrına basan Türk halkında derin üzüntüye yol açtı.
HSG
SİTEM
BEN BİR DOĞULU OLARAK TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDAN GURUR DUYUYORUM. MESELEYE DAR AÇIDAN VEYA ART NİYETLİ BAKARSAN HAKİKATİ BULAMAZSIN. TABİ BUNU KAVRAYACAK ANLAYIŞTA OLMAK LAZIM.
TUNCELİ’Yİ TEMSİL EDECEK BAŞKA ADAM MI YOK. İNŞALLAH SEÇMENLERİ DE BU DÜŞÜNCELERİ BENİMSEMİYORLARDIR.
Arkadaslar, her tarafa her turlu sekilde yardim edilmektedir. Dogusuyla batisiyla, Kurduyle , Cerkeziyle, bir tek amac var oda Allah rizasi. Kimilerini fitne cikarmak icin soylediklerine lutfen kanmiyalim. Biz, bizim yolumuza, amacimiza ve nasil daha iyi bir sekilde yardim ederiz onlari dusunelim.
hoşgörü ve saygı
düşünen biri olarak aynaya bakmasını tavsiye eder söylediklerinin akla ve mantığa uygun olmadığını görecektir. Sanırım bu yaşanan gerçekleri kendisine bile itiraf edemez. Allah hidayet etsin.
görmek lazım
daha kendisi doğru düzgün türkçe konuşamıyor birde olimpiyattaki çocuklara laf atıyor.bunca güzellikleri göremeyen görür körlerden bu.diyor ki bu okullar yurt dışında açılacağına doğu ve güneydoğudada açılsın diyor.bu okullardan zaten ordada var.ama bunları görmeye göz lazım.üstelik kalp gözünün açık olmasınada gerek yok.bunun gibi sıradan insanlarda görebilir.
Keşke TBMM milletvekili olan bu beyefendi de Türkçe konuşabilseydi. Yabancı çocukların bülbül gibi konuşmalarını içine sindiremememiş ve onları kıskanmış gibi geldi bana.
Yarasalar “ışık”tan rahatsız olurlarmış..
Kamer Genç=CHP=DTP=MHP…
Kamer Genç gibi bir üslup provakatörü ve Meclisin en altındaki kişiye MHP nin de destek vermesi ve AK Partili vekillere siz kimin Avukatısınız gibi seviyesiz cümlelerle CHP ile birlikte çıkışma ve karşı çıkmalarını normal karşılıyorum.Aslında MHP=CHP yi bir partide bir çatıda toplamak lazım.Yok birbirlerinden farkları.Bunlar Milliyetçi falan değil.Bunlar istismarcı.Türk milleti üzerinden ırkçılık yapan ve meclise girip menfaat peşinde giden zavallılar.Yazıklar olsun.Biraz önce yanımdaki MHPli arkadaş kendi vekillerinin tavırları karşısında Yine CHP ile birlikteler diye Lanet okuyarak gitti.Kongolu 4 yaşındaki çocukların İstiklal Marşımızı ezbere okumalarından Kamer genç rahatsız olabilir.Çünkü onun Marş özlemi farklı.Ya mhp li vekiller niye rahatsızlar.Bunların neresi Türk.İngilizce her yerde var…Türkçe niye olmasın.Şimdiye kadar MHP hangi girişimde bulundu, Türkçe dünya dili olsun diye.Yazıklar olsun 115 ülke insanının bu duygulu Türkçe sevdasını kıskananlara, ve Hüzünlü Gurbet yaşayanlara yapılan muameleye.
bu adam siyasetten bürokrasiden anlıyorsa ben birşey bilmiyorum yazıklar olsun be bu adam hala meclistemi geziyor iki kelimeyi bir araya getirip konusmasını bilmiyor birde ekonomiyle laikligin ne alakası var onu anlamadım güzel bir organizasyon olan Türkçe olimpiyatlarından neden rahatsız oluyorsun be geri adam Türkiyeyi dünyada yıldız yapan Türkçeyi dünya diline götüren birşeydir bu iş . bu iş gönül işidir senin gibi salla basını al maaşını degil oraya giden ögretmenler afrikasıyımıs dogusuymus batısıymıs allah rızası icin millet icin gidiyorlar sana 10000 bin dolar verseler gidemezsin oralara terbiyesizligin alemi yok